Smagte for første gang denne hjemmebagte herlighed, da M og jeg var inviteret til parmiddag,
hos en af mine veninder og hendes kæreste for et par uger siden - har efterfølgende selv måtte kaste mig
ud i tilberedelsen af det - for yummy et flute..! Har i det sidste lange stykke tid ikk spist så meget stivelse, både fordi min kostplan ikk tillader det og fordi det giver mig sindsyg meget luft i maven
(bonusinfo :D), men det her er altså både kalorierne og den udspilede mave værd..!
Opskrift (3 krydderurteflute)
* 1 pk gær
* 6 dl vand (lunkent)
* 3-4 tsk salt
* 3 spsk hakket persille
* 3 spsk hakket purløg
* 3 spsk hakket basilikum
* 750 gr hvedemel
* 250 gr grahamsmel
Pensling: vand
Fremgangsmåde:
Rør gæren ud i vandet
Tilsæt de øvrige ingredienser og ælt dejen godt igennem
Sæt den til hævning et lunt sted ca. 1 time
Slå dejen ned og del den i 3 kugler - tril hver kugle til en ensartet,
aflang pølse i bagepladens længde
Læg flutene på pladen og lad dem efterhæve i 10-15 min
Tænd ovnen på 225 grader
Rids evt. flutene og pensl med vand
Sæt pladen midt i ovnen og bag flutene i ca. 25 min
Pensl 2 gange med koldt vand under bagningen
- og så lige et lag tandsmør (hjemmerørt krydderurte-/hvidløgssmør), SÅ kører det..! :)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar