"Ååååh, sikke minder..!" - havde en fab aften med loge-tøserne i fredags - der blev, som forudset,
indtaget perverse mængder af både ost og portvin - og der var stort set lige så meget tilbage,
da vi var færdige, så note til mig selv: "gå knap så meget oste-amok næste gang..!" :)
Var samtidig en perfekt anledning til at få indviet en af mine julegaver fra M´s forældre
- skiferpladen m. div. osteknive.. det er SÅ fint, men må vidst ud og investere i en lidt
større skiferplade, for hvem kan nøjes med 2 slags oste..? :)
- lidt hjemmelavet tilbehør skulle der også til..!
Syltet valnødder:
* 150 gr valnødder
* 4,5 dl vand
* 7-8 spsk honning
*3/4 dl balsamicoeddike
* Saft af 1,5 appelsin
Fremgangsmåde:
Kom valnødder og vand i en gryde og kog i ca. 2 min.
Afdryp valnødderne i en sigte. Kom valnødder, honning og balsamicoeddike i en gryde sammen med appelsinsaft. Kog i ca. 5 min. Afkøl nødderne før de hældes på et lille glas og serveres.
Dadeltapenade:
* 100 gr dadler (u/ sten)
* 100 gr sorte oliven (u/ sten)
* 50 gr ristet pinjekerner
Fremgangsmåde:
Blend det hele til en lind masse - og enjoy..!
Rabarberkompot m. rød grape og peber:
* 450 gr rabarber
* 300 gr rørsukker
* 1 vanillestang
* 1/2 rød grape (skal + saft)
* 1 tsk sorte peberkorn
Fremgangsmåde:
Lad alle ingredienserne simre i en gryde, ved svag varme, i 45 min
Når kompotten har fået den ønskede konsistens, kan den overskydende saft evt. sis fra
Ingen kommentarer:
Send en kommentar